5 Meest gestelde vragen over de Webseller lesmethode

Naar aanleiding van de mailing met de flyer van onze lesmethode, die wij vlak voor Pasen (2017) per post naar alle ROC’s hebben gestuurd, hebben veel docenten zich ingeschreven voor een demo-account. We hebben een paar berichten mogen ontvangen met vragen en/of onduidelijkheden. Reden voor ons om de 5 belangrijkste vragen in een blog artikel te behandelen. Kennis delen is de kern van het onderwijs, is het niet?

1. Welke onderdelen of hoofdstukken van de lesmethode ga ik behandelen als we maar X periodes e-commerce geven?

Sommige ROC’s kiezen ervoor het keuzedeel e-commerce in één jaar af te ronden. Er zijn ROC’s die dat niet lang genoeg vinden om alle werkprocessen te behandelen en kiezen ervoor om het in anderhalf of twee jaar aan te bieden. We hebben voor iedere situatie een oplossing. Dat houdt wel in dat het begeleide onderwijs tijd (BOT) kan varieren per schooljaar.

In dit overzicht ziet u het aantal geadviseerde lesuren per opleidingsduur:

  • 1 Jaar: 4 lesuren per week,
  • 1,5 Jaren: 1e leerjaar wekelijks 2 lesuren, laatste 0,5 jaar 4 lesuren per week,
  • 2 Jaren: 2 lesuren per week,
  • 3 Jaren: 2 lesuren per week.

Een snelle rekensom leert dat het totaal aantal lesuren 160 is bij een opleidingsduur van 1 tot 2 lesjaren. Voor het keuzedeel Online Marketing en het toepassen van E-commerce geldt een studiebelasting van 240 uren in totaal (SBU). Doordat de studenten ook huiswerk op krijgen (hoofdstuk lezen ter voorbereiding op de les) wordt er ruim voldaan aan de SBU richtlijn.

Dit moet u nog weten: u ziet in bovenstaand overzicht ook periodes van 4 lesuren per week staan. Dit is noodzakelijk om het werkproces ‘richt een webshop in’ en het schrijven van teksten voor een website (WordPress) tot een goed einde te brengen.

U kunt een curriculum met een bepaalde duur bij ons opvragen via info@webseller.nl. We sturen u dan de versie die voor uw opleidingsduur geschikt is.

2. Hoe weet ik wat ik behandelen moet om er zeker van te zijn dat we aan de richtlijnen van S-BB voldoen?

Wij nemen u het werk uit handen. Niet alleen ontvangt u een volledige planning voor de duur van het keuzedeel of van de opleiding, ook ontvangt u een PowerPoint bij iedere les. Als extraatje geven we op de PowerPoint met een symbool aan of de mobiele telefoon of tablet nodig is. Dat geeft meer duidelijkheid en dus rust in de klas.

Het S-BB heeft de werkprocessen vastgelegd in een document welke door u hier is in te zien (PDF). In dit document worden de werkprocessen en het gewenste gedrag uitgelegd. De Webseller lesmethode is rondom deze gegevens opgebouwd.

Als u het geadviseerde aantal lesuren, zoals bij vraag 1 is opgesomd, overneemt, voldoet uw opleiding (A) aan het aantal voorgeschreven SBU en (B) hebben de studenten genoeg tijd om de werkprocessen tot een goed einde te brengen.

3. Ik heb naar de Powerpoints gezocht maar ik vind er maar een paar. Hoe kan dat?

Hebt u een demo-account? In een gratis demo-account hebben we een aantal functies en bestanden afgeschermd.

Als u kiest voor onze e-commerce lesmethode staan alle PowerPoints online in uw docentenportaal. Dat geldt ook voor de lesplanning en de lesplanformulieren. 

U mag uw voorkeur uitspreken (stuur een e-mail!) en we nemen het mee in de beslissing.

4. Kun je kort uitleggen hoe de les is opgebouwd? En welke informatie ik van tevoren ontvang?

5 Meest gestelde vragen over de Webseller lesmethode
Online shopping en e-commerce zijn niet meer weg te denken. Iedere ondernemer zou hier kennis van moeten hebben. Studenten leren alle ins en outs over e-commerce en online ondernemen met de Webseller Lesmethode.

U kunt voor iedere les een lesplanning download op onze website. In de lesplanning vindt u een korte omschrijving van de leerdoelen en andere bijzonderheden die u helpen bij de voorbereiding op de les. Het tweede onderdeel dat ter download is is een lesplanformulier (elke les weer een!). Helaas is het uniek in Nederland dat een uitgeverij van een lesmethode dit aanlevert.

Als schrijver en uitgever van de Webseller lesmethode hebben we een bedoeling, een idee bij iedere les. De opbouw is tot in den treure uitgedacht om eenheid te bieden en de lessen worden op elkaar aangesloten om aan te sluiten en voort te borduren op de voorkennis van de student. Iedere docent weet dat dit een belangrijk element is om een efficiente les te bieden. Aansluiten bij voorkennis is niet voor niets onderdeel van het directe instructiemodel.

Omdat wij weten hoe we de les bedoeld hebben bij het schrijven van de methode en het maken van de planning, hebben we dit vastgelegd in een uitgebreide handleiding aan de hand van de lesplanformulieren. Nadat de schrijver van Webseller enkele methodes heeft geprobeerd in het verleden is elke keer weer gebleken dat het toch een sprong in het diepe is. Het lesboek wordt geleverd, PowerPoints soms ook, maar regelmatig is het gewoon niet duidelijk hoe ‘het bedoeld wordt’. Om dit gevoel te tackelen bieden we de lesplannen aan bij onze methode. Zo komen docenten die Webseller | E-commerce voor mbo gebruiken beter beslagen ten ijs.

5. Bij de methode die wij nu gebruiken hebben we hetzelfde account voor alle leerlingen. Ze moeten dus delen. Hoe zit dat bij Webseller?

Dat herkennen we. Het is uiterst merkwaardig dat er één account wordt verstrekt waarmee 70 studenten moeten inloggen om de opdrachten te kunnen downloaden. Dat doen we bij Webseller dus niet!!

Studenten krijgen een persoonlijk account waarvan alleen zij het wachtwoord kennen. En dat is maar goed ook! De uitwerking van de opdrachten die ze voor dit vak moeten maken kunnen worden geüploaded naar de Webseller ELO en daar door de docent op een digitale manier worden beoordeeld en van commentaar worden voorzien.

BONUSVRAAG: kan ik al wat zien van de methode?

Ja, dat kan. In het menu bovenaan de pagina kunt u een demo-account aanvragen. Wij mailen u de inloggegevens en u kunt inloggen in de ELO en op het docentenportaal. Ook kunt u de ELO-app installeren op uw smartphone of tablet en daar inloggen met het testaccount.

Wilt u een vraag stellen aan ons of de methode op de boekenlijst zetten? Neemt u dan per email contact met ons op: info@webseller.nl. Omdat wij zelf e-commerce doceren kunnen we niet altijd de telefoon beantwoorden en email is dan een handig alternatief.

error: Let op: De teksten zijn beveiligd !!