FAQ

Staat je vraag niet in dit overzicht? Stuur dan alstublieft een mailtje aan info@webseller.nl.

Wat is Moodle?

Moodle is een open source software programma welke in een leeromgeving kan worden ingezet. We zijn afgestapt van de Moodle ELO.

Ik wil de methode op de boekenlijst. Hoe doe ik dat?

Het hangt af van wat uw onderwijsinstelling gewend is te doen, wij kunnen ons makkelijk aanpassen aan uw wensen.

We kennen inmiddels 3 varianten van het uitleveren van licenties aan studenten:

  1. Studenten kopen de licentie in de webshop op onze website en rekenen af met iDeal. De licentie is gelijk actief en te gebruiken.
  2. Studenten bestellen de licentie via de boekenlijst die uw school bij een leverancier als Studers heeft gepubliceerd. Studers levert een voucher met licentiecode uit die door de student in onze webshop moet worden geactiveerd. Link: https://www.studers.nl/p/9789090304076/webseller-e-commerce-voor-handel-en-commercie
  3. Uw onderwijsinstelling laat de studenten afrekenen bij een leverancier van onderwijsmateriaal (Bv: MBOwebshop of Studers) en laat de gelden aan de school uitkeren. Exalo Media levert het aantal licenties en factureert dit aan de school.

 

Voldoet de lesmethode aan IHKS?

IHKS (invoering herziening kwalificatie structuur) heeft enkele werkprocessen samengesteld. Zij vinden dat een lesmethode hier minimaal aan moet voldoen. Wij vinden dat ook, maar vinden het nog niet genoeg. 🙂

In het artikel over online marketing en het toepassen van e-commerce volgens IHKS leggen we met onder andere een schema uit hoe we de IHKS richtlijnen hebben verwerkt in de hoofdstukken.

Wat bedoelen jullie met een ‘modulaire’ methode?

Opleidingen zijn er in verschillende soorten en maten. Soms duurt een opleiding 1 jaar, soms 1,5 jaar maar ook 2 en 3 jaar komen voor. Om hierop in te spelen en met onze lesmethode aan te kunnen sluiten bij de wensen van de opleiding hebben we onze methode 'modulair' gemaakt.

Zo kan een docent een lijst met hoofdstukken opvragen bij ons om zelf de lesmethode samen te stellen. Wij maken dan de methode in de Webseller ELO aan en de studenten gaan dan aan de slag door in de ELO in te loggen.

Voor welke opleidingen is de e-commerce lesmethode geschikt?

De E-commerce lesmethode is op dit moment geschikt voor de volgende kwalificaties:

Advies en leiding in de verkoop

Eerste verkoper (n3), crebo: 25153
Verkoopadviseur (n3), crebo: 25154
Verkoopspecialist (n3), crebo: 25155
Verkoopspecialist groene detailhandel (n3), crebo: 25501

Commercie

(Junior) Accountmanager (n4), crebo: 25132
Assistent-manager internationale handel (n4), crebo: 25133
Commercieel medewerker (n3), crebo: 25134
Vestigingsmanager groothandel (n4), crebo: 25137

Management retail

Manager retail (n4), crebo: 25162
Manager groene retail (n4), crebo: 25502
Ondernemerschap retail (n4), crebo: 25166

Mode maatkleding

Specialist mode- en maatkleding (n4), crebo: 25164

Ondernemerschap op basis van vakmanschap

Vakman-ondernemer (n4), crebo: 25165 Detailhandel en groothandel
Vakman-ondernemer (n4), crebo: 25530 Groene Detailhandel en groene groothandel

(Junior) Accountmanager: de methode is gericht op online ondernemen (webshop) en wat daar bij kijken komt. In de toekomst willen wij meer richting 'online marketing' met de methode voor (Junior) Accountmanager. De logistieke opleidingen hebben weldegelijk te maken met online shopping. Logistiek medewerkers verzorgen de afhandeling van orders en kunnen met de kennis uit deze lesmethode goed samenwerken met anderen die nauw betrokken zijn bij het proces, maar een andere functie hebben (verbreding).

We hebben een artikel geschreven over de bruikbaarheid van de lesmethode in het mbo.

Kan de lesmethode voor e-commerce ook in Vlaanderen worden aangekocht?

Tussen de Nederlandse en Vlaamse taal kunnen we wel enkele verschillen zitten. Maar, dat zal ons niet tegenhouden! Webseller | Online Marketing en E-commerce is zeker ook in Vlaanderen als lesmethode in te zetten. Sterker nog, we hebben er zelfs al een beetje op gerekend. De domeinnaam www.webseller.be is in ons bezit en we kunnen de methode zo overzetten naar die domeinnaam. Hoewel, dat is toch wel wat veel werk..

Wil uw onderwijsinstelling gebruik maken van onze lesmethode? Alle informatie op onze site geldt ook voor Vlaamse scholen. De .be-domeinnaam leiden we wel om naar de .nl. Het is voor ons efficiënter om met één Elektronische Leeromgeving te werken dan met twee. Zo, hoeven we ook geen andere licentiekosten te berekenen.

Kanttekening: zaken doen over de grens brengt wat juridische- en belastingzaken met zich mee. Omdat wij BTW-plichtig zijn hebben wij een belastingnummer nodig om de factuur te kunnen opmaken. Heeft uw onderwijsinstelling een BTW-nummer? Prima! In Nederland moeten scholen die een dienst of product afnemen van een bedrijf BTW betalen en kunnen ze deze later terugvragen. Heeft België een ander systeem voor onderwijsinstellingen, dan verzoeken we u contact met ons op te nemen: info@webseller.nl. Ook voor overige vragen en/of opmerkingen kunt u op dat e-mailadres 'terecht'.

Kunnen mijn studenten ook zelf de licentie aanschaffen?

Ja, dat kan. Onze partner Studers.nl heeft de methode als leermiddel opgenomen in de database. Via deze link kunt u losse exemplaren (laten) aanschaffen. De student ontvangt een voucher na het bestellen.

Directe link:

Als student kun je (student) in onze webshop een licentie bestellen. Nadat de bestelling betaald is maken we binnen 3 dagen een account voor je aan in de Webseller ELO. Je ontvangt hier een mailtje over (in het Engels) met inloggegevens. Bekijk nu de webshop

Wanneer ontvangt de onderwijsinstelling een factuur?

De belangrijkste datum in het schooljaar is 1 oktober, de teldatum van het aantal leerlingen. Deze datum houden wij ook aan bij het factureren van uw onderwijsinstelling. Het aantal studenten dat in de Webseller ELO staat ingeschreven wordt aan uw opleiding gefactureerd. We kunnen per opleiding een factuur sturen (zonder extra kosten) of een verzamelfactuur. De keuze ligt bij uw werkgever. Omdat wij begrijpen dat iedere opleiding een eigen budget heeft zijn we flexibel in het facturatieproces.

Studenten die na 1 oktober instromen worden apart gefactureerd. De 2e teldatum van het aantal studenten in de Webseller ELO is 28 februari. Uit ervaring weten we dat er nog wel eens tussentijdse instroom voorkomt binnen het mbo.

Hoe kan ik een licentie voor Webseller kopen?

Op de licentie die je bij Studers hebt gekocht staat een unieke code. Deze code dien je in te voeren in de licentiewebshop op onze website. Doorloop het proces en je account wordt geactiveerd. Een precies stappenplan is op de voucher ook afgedrukt. Het is niet moeilijk de code te activeren.

Heb je de licentie in de Webseller Licentie Webshop besteld? Dan is je account gelijk actief en kun je bij het lesmateriaal. Misschien moet je na de iDEAL-betaling eerst even uitloggen en dan weer opnieuw inloggen. Je hoort dan op de pagina met het lesmateriaal te komen. Heb je een vraag hierover? Mail dan naar info@webseller.nl.

Kosten: “Hoeveel kost een licentie voor de Webseller lesmethode?”

Kijk, dat is een belangrijke vraag. De kosten van de Webseller lesmethode zijn €49,95 inclusief BTW per leerling per schooljaar.

Maakt u gebruik van een derde partij voor de betaling en uitlevering van lesboeken? U kunt onze methode er door die partij op laten vermelden. Die partij kan de licentiegelden innen en aan uw onderwijsinstelling overmaken. Van ons ontvangt u een factuur voor het aantal ingeschreven studenten, met als teldatum 1 oktober. Uw onderwijsinstelling kan de factuur dan aan ons voldoen.

Hebt u hier een vraag over? Neemt u dan contact met ons op via: info@webseller.nl.

Waar vind ik de Algemene Voorwaarden van jullie lesmethode?
Is mijn licentie overdraagbaar?

Nee helaas, als je stopt met de opleiding is je licentie niet over te dragen aan een andere student.

Dit heeft er mee te maken dat een account op naam van een persoon staat en daarmee persoonlijk is.

ISBN nummer, heeft de lesmethode dat?

Onze lesmethode voor e-commerce heeft een ISBN-nummer.

- E-commerce voor Handel en Commercie - niveau 3 en 4: ISBN/EAN: 9789090304076

Hoeveel lesuren per week moet ik plannen voor de lesmethode?

Onze lesmethode bevat alle werkprocessen die SBB heeft opgesteld. In tegenstelling tot de andere lesmethodes bieden we ook nog verbredende onderwerpen. De Webseller-methode kan op de volgende manieren worden ingezet:

Klassikaal:

  • 1 Leerjaar: 2 lesuren per week op het rooster + 2 uren zelfstudie,
  • 2 Leerjaren: 2 lesuren per week op het rooster.

Zelfstudie:

  • 1 Lesuur per week op het rooster voor instructie en overleg (kan ook online) + 2 uren zelfstudie
  • Volledig zelfstandig, docent bereikbaar via e-mail/Microsoft Teams/etc.

Bij deze indelingen is rekening gehouden met 240 SBU.

Hoe kan ik een gebruiker toevoegen?

U kunt als docent geen gebruikers toevoegen. De studenten kunnen zelfstandig een licentie aanschaffen in onze webshop. Ze geven bij het afrekenen aan op welke school en in welke klas ze zitten en wij plaatsen ze voor u daarin.

Studenten met een voucher (bv. via Studers) activeren de licentie op dezelfde manier, via de webshop op onze website.

Ik ben het wachtwoord van de ELO kwijt. Wat nu?

Je kunt dit probleem op te lossen door je gebruikersnaam of emailadres in te voeren op de 'vergeten-wachtwoord'-pagina.

Dit is de link:
https://webseller.nl/mijn-account/lost-password/

Lukt het niet? Dan kun je een mailtje sturen aan info@webseller.nl. Je krijgt binnen 2 dagen antwoord van ons.

Wat houdt de Webseller ELO in?

Onze ELO is een elektronische leeromgeving.  Om de gebruikersvriendelijkheid en de continuïteit te waarborgen zijn we per schooljaar 2018-2019 afgestapt van Moodle als ELO en gebruiken we nu alleen nog de geïntegreerde ELO op webseller.nl

We hebben een uitgebreid artikel geschreven over wat de functies van de Webseller ELO.

Om de ELO te gebruiken maak je simpelweg een account aan bij het afrekenen van de licentie (of het invouren van de vouchercode). Je ontvangt dan inloggegevens om bij het lesmateriaal te komen.

Hoe moet ik de Webseller ELO installeren op mijn mobiele apparaat?

Voor de Webseller ELO hoef je niets te installeren. Je surft gewoon op je device naar de website en logt in zoals je dat ook op een gewone PC zou doen.

Mijn bestelling is afgehandeld, maar ik heb geen inlog ontvangen

Op het moment dat we je account hebben aangemaakt in de ELO ontvang je een email met inloggegevens. Dat kan echter enkele minuten duren.

Heb je geen inloggegevens ontvangen, dan kun je:

- In de maibox van je schoolmailadres kijken,
- In de spambox kijken,
- Een nieuw wachtwoord aanvragen op het inlogscherm van de ELO (onderaan de pagina),
- Een email sturen aan info@webseller.be - één van onze specialisten mailt je dan een nieuw wachtwoord.

Ook voor andere vragen over onze lesmethode kun je mailen aan info@webseller.nl

Is de lesmethode al klaar en definitief, of nog in ‘beta’?

Een lesmethode over e-commerce en/of online marketing is nooit klaar. Maar, onze methode is zo adaptief mogelijk gemaakt opdat wij de teksten altijd actueel kunnen houden.

Is onze lesmethode voor e-commerce en online marketing dan definitief? Nee, als u de teksten leest zult u nog wel dingetjes vinden die er nog in zouden moeten. Ook de teksten gaan we nog aanvullen en opvullen. Een rijke leerervaring willen we neerzetten en het aantal afbeeldingen en filmpjes wordt daarom ook nog uitgebreid.

error: Let op: De teksten zijn beveiligd !!