MeesterBitcoin.nl en Webseller lesmethode: unieke samenwerking

Binnen de e-commerce branche wordt er druk gespeculeerd en ook nagedacht over hoe ‘we’ betalen in het jaar 2020. Wij denken dat de cryptocurrencies zoals Bitcoin en anderen een belangrijke rol gaan spelen in de wereld, niet alleen op het e-commerce vlak. Daarom heeft Exalo Media een apart hoofdstuk toegevoegd aan het onderdeel “Online Betalen” welke gaat over Bitcoin en altcoins.

Digitale Valuta in de lesmethode Webseller

In het hoofdstuk “Online betalen” leren de studenten alle ins en outs van de digitale valuta zoals we die nu kennen en gebruiken. Ook leren de studenten een klein beetje de achterliggende techniek: blockchain. Omdat de lesmethode is geschreven voor studenten die een opleiding in de sector Handel, Economie of Commercie/Logistiek volgen en geen ict-opleiding wordt de informatie niet op een (té) technische manier overgebracht. Sterker nog, de lesinhoud is gericht op de techniek van het betalen, met als uitgangspunt “cryptovaluta als betaalmiddel” binnen een webshop.

Webseller eerste lesmethode die met BTC betaald kan worden

Om aan te geven dat het schrijvers van de Webseller Lesmethode menens is, is ervoor gekozen om de Bitcoin ook als betaalmiddel in we Webseller Licentie Webshop te implementeren. Het uitgangspunt is niet dat de studenten ineens massaal met Bitcoin een licentie aanschaffen, maar juist om ons statement ten opzichte van de Bitcoin en de toekomst van de crypto currencies in het algemeen kracht bij te zetten.

Samenwerking met Bitcoin specialist

De mbo-studenten waarvan de opleiding de lesmethode op de boekenlijst heeft staan kunnen vanuit de digitale leermethode in de elektronische leeromgeving – de Webseller ELO – doorklikken naar de website van specialist MeesterBitcoin.nl om hier nog meer verdieping te zoeken in het onderwerp “cryptocurrencies”.

MeesterBitcoin.nl deelt de visie van Exalo Media. De Nederlandse studenten komen nog te weinig met de digitale munten in aanraking binnen het onderwijs. Beide partijen vinden dat jammer, omdat de crypto’s niet meer weggaan uit zowel ons privé als ons zakelijk leven. Om cryptocurrencies meer aandacht te geven gaat “Meester Bitcoin”, samen met Exalo Media, een artikel plaatsen op de website om meer aandacht te vragen voor de digitale munten in relatie tot het hedendaagse onderwijs.

“Meester Bitcoin” en Exalo Media – uitgever van de Webseller lesmethode – delen zoals gezegd de visie in relatie tot cryptocurrencies en het onderwijs. Beide partijen zien meerdere mogelijkheden om een brug te slaan tussen het (handels)onderwijs en de digitale munten.

“De eerste lesmethode in NL die met BTC kan worden gekocht én studenten meeneemt in de wereld van digitale valuta”

Handige links bij dit artikel: