Online leren met de elektronische leeromgeving van Webseller

“Meneer, ik ben ben mijn boek vergeten!” Dat hoort u nooit meer als u kiest voor de lesmethode online marketing en e-commerce van Webseller.nl. Door onze doordachte lesmethode in een digitale vorm te gieten hebben uw studenten op ieder moment toegang tot de lesmethode en de bijbehorende documenten. Zelfs in de trein of bus naar school door de beschikbaarheid van mobiel internet wat vrijwel iedereen tegenwoordig heeft.

Elektronische leeromgeving: wat is dat?

Wat is een elektronische leeromgeving (ELO)? Een elektronische leeromgeving (ELO) of leerplatform is een complex softwaresysteem dat is ontworpen om educatief materiaal en de organisatie van leerprocessen aan te bieden. ELO’s zijn er in verschillende vormen. Sommigen zijn bedoeld als uitwisseling van bestanden. Anderen om te communiceren met studenten en/of hun ouder(s)/verzorger(s). Ook zien we wel combinaties met leerlingvolgsystemen en administratieve functies.

De ELO van Webseller | Online Marketing en E-commerce voor mbo wordt uitsluitend gebruikt om de lesmethode aan te bieden. Maar ook wij hebben extra mogelijkheden toegevoegd aan de lesmethode omdat dat met een digitale lesmethode gewoon goed kan. Waar een lesboek statisch is, het bevat alleen tekst en afbeeldingen, kun je aan digitale lessen alles toevoegen zoals je met een tekstverwerker op de PC ook kunt maken. Door kijktips en leestips toe te voegen aan het hoofdstuk is het mogelijk om de student verdieping in het onderwerp te bieden.

webseller desktop
Online leren met de elektronische leeromgeving van Webseller

Voordelen en nadelen van het gebruik van een ELO

In de vorige paragraaf hebt u enkele voordelen kunnen lezen van het gebruik van de Webseller ELO. Dit zijn algemene voordelen bij het gebruik van de elektronische leeromgeving:

  • Meer leerstof aanbieden (informatie, links)
  • Meer mogelijkheden voor oefenen
  • Meer inzicht in wat de leerlingen doen
  • Makkelijker samenwerken aan een opdracht
  • Leerlingen leren met meer plezier

Wij vinden dat een digitale lesmethode beter aansluit bij de beleefwereld van de student. Immers, ze zijn continu in contact met de buitenwereld en het sociale leven door het gebruik van de mobiele telefoon. Studenten in de leeftijd van 16 tot en met 20 lezen vrijwel geen boek meer. Studieboeken worden soms zelfs na afloop van een opleiding doorverkocht terwijl het cellofaan er nog om zit!

Waarom verbieden we de mobieltjes in de klas als het een prima instrument is om de lesmethode op weer te geven? De mobiele is het verlengstuk van de student en wij willen graag dat de student zich thuis voelt in onze les en lesmethode.

Een veel gehoord nadeel van het gebruik van een ELO is dat het de docent meer tijd zou kosten. Wij hebben de Webseller ELO zo ingericht dat het niet het geval is. Studenten kunnen de inleveropdracht uploaden naar de ELO alwaar u als docent het document kan beoordelen. Als u twee klassen hebt met elk 24 studenten en u liet voorheen de inleveropdracht naar u mailen, dan scheelt dat ca. 50 mailtjes in uw inbox. Plus: u houdt het overzicht in die mailbox met 50 berichten minder. Is de opdracht door u beoordeeld, dat ontvangt de student een notificatie per e-mail.

Lesgeven is niet ingewikkelder geworden door het gebruik van een ELO. U hoeft geen PC op te starten, in te loggen, het hoofdstuk op te zoeken, etc. De student heeft bij onze methode het voorwerk voor de les al gedaan. We noemen dat flipping the classroom.

Doordat u een uitvoerende rol hebt als docent hoeft u geen techneut te zijn. Exalo Media, ontwikkelaar en uitgever van de lesmethode voor mbo, beheert voor u de techniek én de inhoud. Wilt u iets laten toevoegen of aanpassen? Hebt u misschien een typefoutje of een ‘kromme’ zin gevonden? Dan kunt u dit kenbaar maken op het besloten forum in het docentenportaal en kunnen we de kwestie in behandeling nemen. Bij algemene opmerkingen verhelpen we dat zo spoedig mogelijk. Met ‘algemene opmerkingen’ bedoelen we dat ook de andere gebruikers/docenten/opleidingen er op vooruit gaan bij het verhelpen van uw melding.

Op de inlogpagina van de ELO is een link te vinden voor het geval u of de student het wachtwoord of de gebruikersnaam niet meer weet. Binnen 2 minuten wordt dan een email met een activatielink gestuurd naar het opgegeven adres en kan de ontvanger een nieuw wachtwoord instellen.

Conclusie

Een elektronische leeromgeving heeft in onze ogen meer voordelen dan nadelen in vergelijking tot een lesboek van papier. We denken alle risico’s te hebben uitgesloten. Exalo Media heeft gekozen voor goede hosting. Bij Exalo Hosting nemen snelle premium hosting af.

error: Let op: De teksten zijn beveiligd !!